|
tyska
|
|
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 21:59, 21 Sie 2007 Temat postu: Błąd podczas włączania telefonu |
|
Witam, podczas instalowania aplikacji telefon sie wylaczyl i juz nie chce sie wlaczyc. pokazuje sie tylko napis "NOKIA" i znika i tak caly czas. czy jest jakas mozliwosc zresetowania telefonu bez wlaczania go.
bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mathi
|
|
Administrator
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Knurów Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Czw 0:55, 13 Wrz 2007 Temat postu: |
|
Miałem dzisiaj ten sam problem. A pojawił się kiedy zacząłem bawić się plikami systemowymi. Nie wiem czy jest na to jakiś konkretny sposób, ale na początek spróbuj wyjąć kartę MMC i włączyć telefon bez niej. Dopiero po włączeniu się telefonu (O ile się włączy), możesz włożyć kartę.
Jeżeli problem znów się pojawi, polecam aktualizację firmware'u telefonu
-- edit [26.09.2007] --
Dzisiaj, jakieś dwa tygodnie po aktualizacji firmware'u, telefon nie chciał zupełnie się włączyć. Dostawałem komunikat "Nie można uruchomić telefonu. Skontaktuj się ze sprzedawcą".
Nawet wyjęcie MMC nie pomogło (Przypuszczałem, że to przez jakiś program, który uruchamia się przy starcie).
Wtedy znalazłem w sieci sposób na uruchomienie fona w takim przypadku. Niestety wiąże się to z utratą kontaktów, wpisów w kalendarzu, notatek, ustawień niektórych aplikacji etc. Sposób jest bardzo prosty:
Podczas uruchamiania się telefonu, należy przytrzymać przyciski "3", "*" oraz "Zieloną słuchawkę", do momentu pojawienia się prośby o podanie kodu PIN. Może się okazać, że menu z polskiego zmieniło się na angielskie, ale można to przestawić w Ustawieniach
Życzę powodzenia!
|
|
Powrót do góry |
|
henhacker
|
|
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 12:08, 04 Paź 2007 Temat postu: |
|
No więc panowie, sposob na 3 * i zieloną słuchawkę nazywa się Formatowaniem telefonu. Podczas tego traci się wszystko, lecz gdy chcecie się podjąć tego, pamietajcie o kilku zasadach:
1. Bez karty SIM
2. Bez karty pamięci
3. Bateria musi być naładowana minimum w 3/4, a najlepiej robić to po pełnym naładowaniu telefonu.
A jeśli nie chcecie stracić, to zawsze jest bezpieczna opcja na kredkę.
Powodzenia
// Pamiętaj o używaniu polskich znaków! [Mathi]
|
|
Powrót do góry |
|
tytan.ma
|
|
|